Науково-практична конференція присвячена проблематиці охорони довкілля та захисту прав людини та художня виставка #NatureSave
  • Головна
  • Новини
  • Науково-практична конференція присвячена проблематиці охорони довкілля та захисту прав людини та художня виставка #NatureSave

Науково-практична конференція присвячена проблематиці охорони довкілля та захисту прав людини та художня виставка #NatureSave


Науково-практична конференція присвячена проблематиці охорони довкілля та захисту прав людини та художня виставка #NatureSave

21 грудня 2021 р. на базі Інституту законодавства Верховної Ради України відбулася художня виставка #NatureSave , яка проходила під час науково-практичної конференції присвяченої проблематиці охорони довкілля та захисту прав людини.

Організаторами відповідних заходів виступили Український осередок з прав людини та розвитку освітніх новації спільно з Інститутом законодавства Верховної Ради України та Державним податковим університетом (кафедра міжнародного права).

Метою відповідного заходу стало прагнення привернути увагу суспільства до гострих екологічних проблем, що постають перед людством. Зважаючи на те, що з кожним роком питання екологічної забрудненості нашої Планети постають ще гостріше, кожен повинен актуалізувати свою значимість та роль в умовах захисту навколишнього середовища та збереження природи для нашого майбутнього покоління.

Відтак, в конференції прийняли участь науково-педагогічні працівники, аспіранти, студенти вітчизняних закладів вищої освіти, практики.

З вітальними словами виступили:

Куровська Ілона Анатоліївна – директорка Інституту законодавства Верховної Ради України.

Тітко Ельвіра Валентинівна - Голова Українського осередку з прав людини та розвитку освітніх новацій, професорка кафедри міжнародного права.

Глух Марина Василівна – в.о. завідувача кафедри публічного права Державного податкового університету, професорка кафедри публічного права.

Бершеда Євген Романович – перший заступник з наукової роботи Інституту законодавства Верховної Ради України,

Надзвичайний і Повноважний Посол України, Член-кореспондент Національної академії наук України.

Дідківська Галина Василівна – в.о. завідувача кафедри кримінальної юстиції Державного податкового університету, професорка кафедри кримінальної юстиції.

Під час художньої виставки відбулася інтелектуальна гра, умовою якої було придумати лозунг, який міг би звернути увагу щодо проблематики охорони довкілля.

Шляхом голосування (оплесків) було визначено переможця – Дідківську Галину Василівну, оселю якої, відтепер буде прикрашати робота Аришинника Андрія «Все залежить тільки від нас» з м. Миргород.

Примітно, що в художній виставці #NatureSave, взяли участь представники різних професій, дошкільні заклади освіти, арт-студія, школа-інтернат, що в сукупності представили близько 150 робіт.

Зазначимо, що учасники представлені з різних куточків України, зокрема: Чернігівської обл., Київської обл., Львівської обл., Рівненської обл.

Під час художньої виставки працювала науково-практична конференція, що здійснювалась за такими напрямками: загально теоретичний аспект захисту прав людини в умовах сьогодення; розвиток екологічного права: актуальні питання сьогодення та міжнародно-правовий аспект; захист екологічних прав людини : досвід ЄСПЛ; зміна клімату : екологічна проблема; правовий механізм доступу до інформації про навколишнє природне середовище; особливості екологічних прав людини та медичний аспект: довкілля в умовах збройного конфлікту.

 

Відповідно до проведеної конференції було видано Нариси науково-практичної конференції присвяченої проблематиці захисту прав людини (охорона довкілля) з яким можна ознайомитися на офіційному веб-ресурсі Інституту законодавства Верховної Ради України або Українського осередку з прав людини та розвитку освітніх новацій.

Ми щиро вдячні кожному хто доєднався до нашого заходу!

До нових зустрічей!

 

Нариси науково-практичної конференції присвяченої проблематиці захисту прав людини (охорона довкілля)